Loopbaan

In 1977 startte ik mijn loopbaan  in het onderwijs als leerkracht. In alle groepen van de basisschool heb ik les gegeven, op meerdere scholen.

De afgelopen 15 jaren was ik  Intern Begeleider in het basisonderwijs. Ik hield me bezig met zorgleerlingen en hun ouders. Het doel was om kinderen met een rugzakje (nu een arrangement) een passende aanpak te bieden waardoor ze deel konden blijven nemen aan het reguliere basisonderwijs.

Veel ontwikkelingen en veranderingen in het onderwijs heb ik op de werkvloer meegemaakt. Voor mij waren het altijd nieuwe uitdagingen: hoe kunnen we het nog beter doen?

Scholing

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik tijdens mijn werkzame leven opleidingen gevolgd tot Intensive Coach, Intern Begeleider, Dyslexiespecialist en Kindercoach.

Daarnaast heb ik certificaten behaald voor gedragstraining en sociale vaardigheidsvorming.

Zie linkedin.

Persoonlijke visie

Tijdens de jaren dat ik werkte in het onderwijs heb ik veel gesprekken gevoerd met leerlingen, hun ouders en leerkrachten.

Door goed te luisteren en door te vragen op hetgeen er verteld wordt kom je steeds dichter bij de kern terecht. Het is eigenlijk pellen, laagje voor laagje verwijderen, net als bij een ui.

De eigen kern is waar het allemaal om draait! Daar, binnen in de persoon, liggen de antwoorden en oplossingen. Inzien welke kwaliteiten je hebt en hoe je die kunt inzetten is waar het om gaat.

We richten ons samen op een nieuwe aanpak die je zelf gaat doen, want je weet nu dat je het kunt.

Dat is een mooie ontdekking en verrasssing!

Dan krijg je vertrouwen in jezelf en voel je je sterk: het Krachtkind komt te voorschijn.

Verwondering………….

Je kunt veel meer dan je denkt.

Problemen zijn er om opgelost te worden.

Samen staan we sterk.

 

 

 

 

 

Evelyn Mopman Lamens

Naast mijn professionele ontwikkeling heb ik zelf twee zoons opgevoed. Zij zijn inmiddels 33 en 35 jaar en leiden een zelfstandig leven. Mijn man is in 2015 plotseling door een verkeersongeval overleden.

Het is nu 2020 en ik ben sinds 1 maart vervroegd met pensioen gegaan. Ik volg mijn gevoel en wil me de komende jaren inzetten voor kinderen in mijn eigen praktijk als kindercoach.

Mijn praktijk is aan huis.

Op zolder heb ik  mijn praktijkruimte ingericht om mijn droom waar te maken.
Voel je welkom.

Aanmelden kan via Contact hierboven. Daarna neem ik contact op en maken we een afspraak om nader kennis te maken.